Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt rånare häktad

GÄVLEI går häktades en av de misstänkta Konsumrånarna.

Annons
21-åringen som är hemmahörande i Kungälv nekar till brott. Han greps i tisdags, dagen efter rånet mot Konsumbutiken vid Södermalmstorg.
Hur mycket pengar rånarna kom över vill polis och åklagare inte säga, av utredningsskäl. Man vill inte heller säga hur stor del av bytet 21-åringen ska ha haft på sig när han greps.
Enligt tingsrätten, som bestämde att 21-åringen skulle häktas, är han på sannolika skäl misstänkt för rån alternativt medhjälp till rån.
Häktningsförhandlingen skedde bakom stängda dörrar. Polis och åklagare är mycket förtegna kring brottet. Ett skäl är att den misstänkte rånarens medhjälpare fortfarande är på fri fot.
När 21-åringen greps av polis hade han en del av stöldbytet i sitt bagage. Enligt 21-åringens försvarsadvokat, Bengt Hennel, visste hans klient inte om att pengarna låg där i bagageväskan.
- Han hade ingen kännedom om dem förrän han var gripen och polisen visiterade hans bagage. Det är inte han som fysisk utfört rånet, sade Bengt Hennel. Den andra personen är en bekant som han har svårt att kommunicera med på grund av språkförbistring.
Därför finns det, enligt försvarsadvokaten, ingen grund i misstankarna om att 21-åringen planerat rånet tillsammans med den man som fortfarande befinner sig på fri fot.
- Han har inget till övers för personen i fråga och har medverkat till att han ska kunna gripas, sade försvarsadvokat Bengt Hennel innan tingsrätten valde att förklara 21-åringen häktad.
MARIAM NARAGHI

Mer läsning

Annons