Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt stängs av

/

GÄVLE
Dagen efter att Gefle Dagblad skrev om det 35-åriga vårdbiträdet som misstänks ha stulit 30 000 kronor från tre äldre som får hemtjänstens hjälp, stängde arbetsgivaren av henne från arbetet.

Annons
- Någon är hemma hos henne just nu för att berätta, säger John Åsåker, personalman på omvårdnadsförvaltningen i Gävle.

30 dagar
Avstängningen gäller till att börja med under 30 dagar men kan därefter förlängas. Enligt uppgift till GD hade den fackliga organisationen inga starka invändningar mot avstängningen, men ska ha påpekat att vårdbiträdet är oskyldigt tills motsatsen är bevisad.
- Avsikten är naturligtvis att säkra tryggheten för de äldre, säger John Åsåker.
I går kunde Gefle Dagblad berätta för sina läsare om ett polisförhör som hölls med vårdbiträdet i slutet av förra veckan. Hon frågades ut om tre misstänkta stölder: i juni och augusti förra året och dessutom om sin eventuella inblandning i en tredje stöld nu i februari.

Ändrade belopp?
Vid ett tillfälle ska vårdbiträdet ha ändrat uppgifterna på en check hon skulle lösa in åt en äldre dam. Damen själv menar att det var 1 000 kronor som skulle tas ut, samt att det var på det beloppet hon fick växel efter de inköp hon ville ha gjorda.
Men 10 000 kronor ska ha tagits ut från damens konto och vårdbiträdet misstänks ha behållit mellanskillnaden.
De två andra stölderna handlar istället om att 20 000 kronor i kontanter har stulits från två gamla människors bostäder, enligt de nuvarande misstankarna.
John Åsåker uppger att det inte vid något tidigare tillfälle funnits misstankar mot vårdbiträdet för oegentligheter. Det är inte känt hur länge hon arbetat vid hemtjänsten.

MATS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons