Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkte prejaren mordhotad av anonym

28-åringen som misstänkts ha prejat småbarnsmamman har polisanmält att han hotats över telefon.

– Personen sa att han skulle mördas, säger Mikael Hedström, talesman för Gävlepolisen.

Annons

Under onsdagen ringde 28-åringen polisen och berättade att han blivit dödshotad. Det ska röra sig om upprepade telefonsamtal.

– Det är hans fru som har svarat. Hon har fått höra att hennes man ska mördas, säger Mikael Hedström.

Gävlepolisen har fått mobiltelefonnumret som samtalen ringdes ifrån. Brottsmisstanken gäller för närvarande ofredande.

Efter att 28-åringen i söndags krockade med en bil i vilken en mamma och hennes lilla barn befann sig har händelsen levt ett eget liv i kommentarsfält och i olika diskussionsforum på nätet.

Många har sin uppfattning klar: Mannen kände sig kränkt av att en kvinna körde om honom och ville återupprätta sin manliga "heder" genom att preja henne av vägen.

– Det här är faran när det först bara är den ena partens berättelse som ges utrymme. Bilden av vad som hänt riskerar att bli snedvriden och allt blir snabbt upphausat via medier och sociala medier, säger Mikael Hedström.

Andra är mer försiktiga i sina omdömen. De håller med om att mannen skulle köra förbi kvinnan eftersom han kände sig kränkt över att ha blivit omkörd, och att han sedan har svängt mot kvinnans bil för att markera – men att prejningen var en olycka.

Få verkar tro på 28-åringens berättelse: att han inte blev arg på kvinnan när hon körde om, att han förlorade kontrollen över bilen och att den efterföljande prejningen var en olyckshändelse.

– Om det här skulle visa sig vara en olycka så är utvecklingen väldigt olycklig. Det enda vi vet är att han har krockat med kvinnans bil. Antingen var det en olycka – eller så var det inte en olycka, säger Mikael Hedström.

Som GD tidigare har berättat anser kriminaltekniker som tittat på 28-åringens demolerade bil att det punkterade däcket borde ha exploderat på motorvägen om orsaken till prejningen var punka.

Mer läsning

Annons