Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänktmördaregreps i Gävle

Den misstänkte mördaren gick mot Hamntorget när han omringades av civilklädda poliser.
Han greps och transporterades till Umeå där han misstänks för ett mord och ett mordförsök.

Annons

Den 19 november hittades en 29-årig man svårt misshandlad i sin lägenhet i stadsdelen Grisbacka i Umeå. Mannens skador var så allvarliga att han avled i ambulansen på väg mot Umeå universitetssjukhus.

Polisens utredning stod länge stilla men efter en tid pekade allt mer mot att en 21-årig man låg bakom mordet.

Enligt Västerbottens-Kuriren, VK, fick polisen tillstånd att avlyssna mannens telefon. 21-åringen verkar ha anat oråd eftersom han under långa perioder haft sin mobil avslagen. Strax innan gripandet talade han ogärna i sin telefon.

21-åringen verkar också ha varit på resande fot och befann sig så sent som i helgen i Stockholm.

I onsdags tog polisen i Umeå kontakt med kollegerna i Gävle eftersom det framkommit uppgifter om att han vistades här. Några minuter efter fyra sågs 21-åringen lämna Skeppsbron och gå i riktning mot Hamntorget där inrikesbussarna avgår. Då slog polisen slog till.

Civilklädda poliser närmade sig 21-åringen bakifrån och grep honom utan att han förstod vad som hände. Det är oklart om han skulle ta ett tåg eller en buss eller om han bara var på väg in mot centrum. Gripandet ska ha varit odramatiskt.

21-åringen fördes sedan till häktet i Sandviken där han fick tillbringa en natt. I går morse transporterades han till polisen i Umeå.

Utöver mordet på Grisbacka misstänks 21-åringen ligga bakom ett mordförsök den 29 juni på Ridvägen i Umeå.

Den 24-årige mannen fördes till sjukhus med en punkterad lunga och gärningen rubriceras av åklagaren som försök till mord. Den utredningen var nedlagd i brist på bevis men har återupptagits eftersom ny bevisning har framkommit i målet.

Mer läsning

Annons