Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitt i natten slog tjuven till

GÄVLE
När Cecilia Hentilä var i hallen hörde hon ljud från sovrummet.

Annons
- Jag undrade om katten sluppit ut.
Men katten jamade från badrummet. I stället såg Cecilia Hentilä en grovt byggd man som hade klättrat ut genom fönstret och som nu flydde från brottsplatsen.
- Tänk om han hade slagit ned mig, säger Cecilia Hentilä.
Vågen av brott mot gävlebor i deras hem fortsätter.
Det senaste inbrottet skedde under natten till torsdagen och trots en snabb insats från polisen med spårhundar undgick gärningsmannen att gripas.
Medan man tapetserade om i Cecilia Hentiläs och hennes mans lägenhet på Vinddraget i Andersberg har paret bott med sin snart ettåriga dotter hos släktingar i området.

Hämtade medicin
Man hade glömt den lilla flickans astmamedicin och när hon behövde den på natten gick Cecilia Hentilä hem till lägenheten.
Det var vid 03.45-tiden på natten.
Då hade tjuven redan varit hemma hos henne en god stund. Åtminstone hade han hunnit bära bort två tv-apparater, ett Playstation och en sladdlös telefon. Antagligen bar tjuven sitt byte till ett fordon i närheten. Det skulle förklara att polisens hundspårning misslyckades.
- Det såg ut som ett bomnedslag. Jag vågar inte vara här själv, säger Cecilia Hentilä, och visar var tjuven slängde familjefotona på golvet i vardagsrummet.
I onsdagens Gefle Dagblad berättade Ellen Weiss om den tjuv som var in i hennes lägenhet medan hon själv var hemma.
- Jag läste det. Tänkte att det händer aldrig en själv, säger Cecilia Hentilä.

Djupa spår
Att bli utsatt för brott i hemmet sätter ofta djupa spår. Förlusten av värdeföremål är det minsta bekymret. I stället brukar den kränkning det innebär att en främmande person bryter sig in i det allra mest privata, den egna bostaden, göra sig påmind under lång tid.
- Det känns tungt. Men vi flyttade hit i oktober och har redan fått tapetserat i vardagsrummet. Min mamma bor i närheten, säger Cecilia Hentilä, som nog ändå kommer att försöka bo kvar.
Hon har lämnat ett signalement på tjuven till Gävle polisen. Där säger man sig på fredag eftermiddag ha förhoppningar att med hjälp av beskrivningen kunna gripa inbrottstjuven.
Polisen kan inte avgöra om det är samme man som begått stölder i hemmen mot flera äldre personer och tre barnfamiljer de två gångna veckorna.

MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom_gd.se

Mer läsning

Annons