Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mollys matte satsar på hunddagis

/
  • Idag får schäfern Molly åtta nya kamrater när matte Marianne Westin öppnar hunddagis på gården i Skutskär. Foto: GUN WIGH

GÄVLE
Från och med idag kommer schäfern Molly inte att ha några problem med att hitta lekkamrater. Mattes nystartade hunddagis innebär med automatik åtta nya bekantskaper.

Annons
- Det blir en omställning för henne. Men jag tror att det går bra, säger Marianne Westin.
I Älvkarleby finns redan ett hundpensionat där hussar och mattar kan checka in sina husdjur när de ska vara borta under en längre tid. Dagiset i Skutskär är i första hand öppet under kontorstid.
- Många hundar klarar inte av att ta vara på sig själva. En del ägare lämnar dem hemma under hela arbetsdagen, det betyder åtta-nio timmar utan att de blir rastade. Hundar mår inte bra av att vara ensamma för länge, fyra-fem timmar är max, säger Marianne Westin.
I ett av de gröna husen på gården i Skutskär finns ett solarium som hon drivit i många år samtidigt som hon jobbat extra inom vården. Solariet ska hon behålla, men några extraknäck kommer hon förmodligen inte att ha tid med när hon blir professionell matte.
- Nu får jag fullt upp. Varje hund ska få en timmes motion varje dag, sen ska de pysslas om och få leka i hundgården, säger Marianne Westin.
På bottenvåningen i ett av uthusen finns tio nybyggda boxar på mellan tre och fem kvadratmeter där hundarna ska bo. Kommunens miljökontor har kontrollerat boxarnas mått och lokalens ventilation innan de godkänt dagisverksamheten.
- Jag har alltid varit intresserad av hundar och har länge funderat på att starta ett hunddagis som komplement till solariet. Men det var först i somras som jag bestämde mig för att göra slag i saken, säger hon.
På bordet i Marianne Westins kök ligger bondkatten Mozart. Hur han ställer sig till det kommande hundlivet återstår att se.
ERIK WIKSTRÖM
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se

Mer läsning

Annons