Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Montessori får bygga ut - med förbehåll

GÄVLE
Gefle Montessoriskola får bygga ut med ytterligare en paviljong.
Men utbyggnaden sker med förbehåll.

Annons
- Vi vill ha möjlighet att ta över hela byggnaden när Montessoriskolans hyreskontrakt går ut år 2005, säger Ingrid Björklin, tf chef för barn- och ungdomsförvaltningen.
På Montissoriskolan tas beskedet om utbyggnad emot med glädje. Där har man länge velat ha en utbyggnad.
- Vi har behov av flera olika utrymmen. Eventuellt ska vi ha en större matsal i den nya delen, för den vi har nu är trång, säger Karin Lindqvist, en av de fyra i ledningsgruppen.

Plats för fler elever
Tillbyggnaden innehåller också ett nytt klassrum och kan göra att Gefle Montessoriskola kan ta in fler mellanstadieelever. I dag går två grupper med elever i sex-nio-årsåldern och en grupp med tio-tolv-åringar på skolan. Avsikten är att om några år ha två grupper med tio-tolv-åringar, så att man sammanlagt får 120 elever, mot dagens 102.
- Vi ska bestämma hur vi gör med intagningen inom några dagar, säger Karin Lindqvist.
Anledningen till att beslutet om utbyggnad dragit ut på tiden är att Nynässkolan, som Montessoriskolan delar skolgård med, har varit tveksam. Man har dels befarat att skolgården blir för trång, dels själva önskat få större lokaler.
- Det är därför vi vill få in i kontraktet med Montessoriskolan att skolan eventuellt måste byta lokaler år 2005, säger Ingrid Björklin.
Beskedet att skolan kanske bara får vara kvar ett par år till oroar inte Karin Lindqvist.
- Just nu vill vi bara ha arbetsro. Om vi måste flytta om två år får vi diskutera det då. Jag utgår ifrån att vi i så fall erbjuds andra lokaler, säger Karin Lindqvist.

INGEGERD SÖRGARD

Mer läsning

Annons