Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordmisstänkt släppt ur häktet

GÄVLEDen 29-årige gävlebo som suttit häktad misstänkt för mord på sin egen kusin har släppts på fri fot. Misstankarna mot mannen kvarstår dock och brottsutredningen fortsätter.

Annons
- Jag ser inga skäl att hålla mannen häktad, säger Åke Olsson, åklagare vid västerorts åklagarkammare i Stockholm.
För två veckor sedan häktades mannen av en jourdomstol i Stockholm. Misstankarna gällde ett mord på en 42-årig man i Hallonbergen i Sundbyberg. Tidigt en torsdagsmorgon sköts mannen med flera skott när han befann sig i trapphuset till sin egen bostad. 29-åringen larmade polis och ambulans men kusinens liv gick inte att rädda.
Den mordmisstänkte mannen har tidigare drivit ett kontorsföretag i Sandviken. Sedan en tid tillbaks är han vd för två bolag i krog- och nattklubbsbranschen i Stockholm.
I början av utredningen hade förhören med den misstänkte inte varit speciellt framgångsrika.
Enligt den utredningsansvarige hos polisen i Sundbyberg skulle utredarna förlita sig på teknisk bevisning.
I går hade den misstänkte mannen suttit i häktet i två veckor. Från början var målsättningen att väcka åtal innan häktningstiden gick ut, men utredningsarbetet har inte hunnit tillräckligt långt för att åklagaren ska kunna göra det.
- Det är inte ovanligt att arbetet tar längre tid. Jag tror aldrig att jag har varit med om ett mordfall där åtal har väckts efter två veckor, säger Åke Olsson.
ERIK WIKSTRÖM
026-15 96 29
erik.wikstrom_gd.se

Mer läsning

Annons