Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte med förhinder

/
  • Mammor och barn väntade förgäves i går på Öppna förskolan i Sätra. Dom skulle ha ett protestmöte med Jens Leidermark, men han hade tagit fel på dag och dök aldrig upp. Foto: GUNWIGH

GÄVLE Det blev inget protestmöte på Öppna förskolan i Sätra på måndagen.

Annons
De föräldrar med barn som mött upp för att protestera mot nedläggningsplanerna väntade förgäves på Jens Leidermark, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.
När Lena Johansson, föreståndare för öppna förskolan fick tag på honom på telefon en halvtimma efter utsatt tid, visade det sig att han trodde att mötet skulle vara först på tisdagen.

- Man ser vad de prioriterar, inte är det barnen, suckade en mamma.
Om politikerna inte ändrar sig läggs Gävles två kvarvarande öppna förskolor ner vid jul. Lena Johansson har fortfarande inte hört något om vad som ska hända sedan.
- Jag vet inte alls vart jag ska ta vägen då. Det är det som är så tråkigt, att inte veta något alls om hur det ska bli, säger hon.

Någon strid ström av politiker till öppna förskolan i Andersberg har det inte varit under den tid som nedläggningen diskuterats. Ingen från barn- och ungdomsnämnden har varit där hittills.
- Jag blir så arg. Det är så fruktansvärt dåligt att lägga ner de sista öppna förskolorna, säger Madelene Malmström. Hon väntar sitt andra barn i april och vill kunna gå med det till Öppna förskolan, precis som hon gjort med sitt äldsta barn.
- Mina kompisar är ju inte mammalediga precis när jag är det. Det är här på Öppna förskolan man kan knyta nya kontakter. Mammagrupperna på BVC fungerar inte alls på det sättet, säger hon.
För att rädda öppna förskolan håller hon på att samla in namn som ska lämnas över till politikerna.
Medan mammorna pratar leker småbarnen på golvet.

- Det märks att hon blir mycket mer harmonisk och glad när hon får vara här och träffa andra barn, berättar Mona om sin dotter.
Hon är på Öppna förskolan tre, fyra dagar i veckan.
- Vi flyttade hit för två år sedan och kände ingen. Det är här på Öppan förskolan som jag fått kontakt med andra. Det är verkligen inte bra att man vill lägga ner, säger hon.

INGEGERD SÖRGARD

Mer läsning

Annons