Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Munkhammar ger inte upp

GÄVLESjukhusledningen i Gävle har inte gett upp hoppet om de tre lungspecialister som sagt upp sig. Ett nytt möte med berörda är planerat till i nästa vecka.

Annons
- Jag har fortfarande förhoppningen att vi ska hitta en bra lösning, säger sjukhusdirektör Lena Munkhammar.

Men det är osäkert om lungläkarna hörsammar inviten.

- Min uppsägning kvarstår, jag kommer inte att ändra mig, säger Hirsh Koyi, en av lungläkarna.

Tre specialister
De tre lungspecialisterna Hirsh Koyi, Eva Brandén och Richard Nightingale har, som GD tidigare berättat, beslutat att lämna länssjukhuset.
De är missnöjda med nuvarande arbetsförhållanden på lungkliniken. De anser sig inte ha fått tillräckligt klara besked om klinikens framtid och är inte heller tillfreds med hur chefsfrågan på kliniken har hanterats.
Stora motsättningar mellan läkarna och sjukhusledningen har kommit i dagen och hårda ord har utväxlats. Ändå hoppas Lena Munkhammar kunna hitta ett sätt att lösa konflikten utan att läkarna försvinner.

- I nästa vecka är alla på plats efter semestern och då ska vi fortsätta diskussionerna, säger hon.

Vad hon konkret har att erbjuda lungläkarna vill hon inte säga något om i dags- läget. Men mycket talar för att hon bland annat kommer att lägga fram ett nytt förslag på tillförordnad verksamhetschef för kliniken. Hennes tidigare förslag har förkastats av läkarna.

Tänker inte gå
Hirsh Koyi säger att han inte tänker gå på mötet med Lena Munkhammar. Han avser att redan den här veckan åka till Stockholm och skriva under anställningskontrakt vid Karolinska sjukhuset.

- Om det är så att sjukhusledningen vill tillmötesgå oss på något sätt så förstår jag inte varför de inte gjort det tidigare. Vi har sagt samma sak i åtta månader. Nu är det för sent. Jag har redan fattat mitt beslut, säger han.

BJÖRN HANÈRUS

Mer läsning

Annons