Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikteater tar upp könsroller

/
  • Gunilla Hebert är skolbibliotekarie och kvinnan bakom lästävlingen Bokslukaren. Hon samarbetar med bland andra Skottes musikteater i ett jämställdhetsprojekt och regissören Rolf Berlin sätter upp pjäsen Leka Tre. Foto: LEIF JÄDERBERG

GÄVLE Skottes musikteater ska sätta upp en jämställdhetspjäs.
Pjäsen är ett första steg i ett genusprojekt.

Annons
Leka Tre, som projektet kallas, är ett samarbete med kommunen i form av lästävlingen Bokslukaren samt med jämställdhetscentrum för pedagoger - Jämrum.
Tanken är att kulturprojektet ska ge olika alternativ att stärka pojkar och flickor i skolan med bland annat teater och litteratur. Lärare ska till exempel få litteraturtips av Gunilla Hebert från Bokslukaren.
Eleverna ska dessutom besöka Skottes och titta på den nyskrivna pjäsen Leka Tre, regisserad av Rolf Berlin. Pjäsen handlar enligt regissören egentligen inte om genusfrågor.
- Men den har en del roliga vändningar om traditionella könsroller.
Pjäsen ska spelas för elever från första till tredje klass. Efter föreställningen ska barnen få jobba med frågorna som väcks i pjäsen.
Projektet Leka Tre ska pågå de närmaste tre åren. Det första året riktar man sig till lågstadiet. Därefter till mellanstadiet och slutligen till högstadiet.
Karin Bergkvist

Mer läsning

Annons