Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket nyårsjobb för polisen

GävleNyårsnatten har varit hektisk för polisen.

Annons
- Det har varit speciellt mycket i Gävle om man jämför med hela länet, säger Ulf Grape, vakthavande befäl.
Av 110 inkomna ärenden rörde 60 ärenden Gävle. Mest var det smågruff i centrum där polisen hade fyra patruller, berättar Grape.
Vid Heartbreak började en 27-årig kvinna prata med en 28-årig man, som hon tyckte verkade trevlig. Men efter en stund tyckte hon att han blev jobbig.
När hon gick mot garderoben tillsammans med sin väninna kom mannen efter och utdelade knytnävsslag både mot kvinnan och hennes väninna.
En 29-årig man fick tre slag i ansiktet utanför BCK av en okänd gärningsman. Enligt anmälaren skedde misshandeln helt oprovocerat.

Somnade i restaurang
En mycket berusad man lyckades ta sig in genom bakdörren till Roma Pizzeria, som förmodligen hade lämnats olåst. Där inne la han sig på entrémattan, men hittades snart eftersom larmet hade börjat tjuta.
Även i Valbo tog sig en mycket berusad person in i ett hus för att sova. En 20-årig kvinna krossade dubbelrutan på altandörren till en villa på Valbovägen. När villaägarna kom hem efter nyårsfirandet fann de kvinnan liggande i köket.
På akuten har man haft en natt med många patienter, men utan några olyckor från exempelvis fyrverkerier.
Även brandkåren kunde ta det ganska lugnt på nyårsnatten.
- Det har varit rätt så hyggligt, säger styrkeledaren Dick Hillström. Vi har inte haft några större grejer.
Den första utryckningen 2003 fick man göra efter ett larm som kom en minut efter tolvslaget. Det var en vattenläcka på Rudammsgatan där ett rör hoppat ur en vattenkran.

Mer läsning

Annons