Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nätverk mot krig fortsätter

/
  • Foto: FRANK JULIN Nätverksträff. Björn Mohlin var mötesordförande när ett 30-tal personer träffades på Folkets hus för att diskutera fortsättningen för Gävlenätverket mot krig.

GÄVLE
Det hittills löst sammansatta Gävlenätverket mot krig får nu fastare former. Men inte så fasta att det blir en sammanslutning med stadgar och medlemsavgift.

Annons
Ett stadgeförslag presenterades men lades på is.
I stället valdes tre personer, däribland Ann Hedbom, att arbeta fram en avsiktsförklaring för vad Nätverket står för.
Ett 30-tal intressenter diskuterade nätverkets framtid vid ett möte i Folkets hus på söndagen.
Det blir alltså varken stadgar eller medlemsavgifter. Resonemanget var att de som möter upp till demonstrationer och andra arrangemang säkert satsar mer pengar till verksamheten än om alla skulle betala en medlemsavgift.
De flesta i lokalen var unga entusiaster som setts arrangera den senaste tidens demonstrationer med målet att förmå USA att avstå från att starta krig mot Irak. Men också ett antal mer ärrade kämpar bland deltagarna, några var med och protesterade mot USA redan i FNL-rörelsen under Vietnamkriget, var med.

Slutet av januari
Nätverket kom igång i slutet av januari och har hunnit anordna både föreläsningar och demonstrationer med stor uppslutning.
Nu hoppas de som engagerat sig att fler sluter upp. Ett sätt att haka på är att registrera sig i en mejlgrupp där diskussioner förs om nätverksarbetet.
Mötet valde flera arbetsgrupper. En ska jobba med att få fram information om svensk vapenhandel, en ska arbeta för en ny manifestation i Gävle på den internationella protestdagen mot vapenindustrin den 8 april och en tredje ska fortsätta arbetet med den interna tidningen. Den har kommit ut med ett första nummer efter hårt arbete utfört av Pia Johansson.

OLLE HILDINGSON
026-15 96 38
olle.hildingson@gd.se

Mer läsning

Annons