Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NBA-stjärna lyfter basketveckan

/
  • Didier Ilunga-Mbenga till höger försöker hindra Miamis Shaquille O�Neal från att göra poäng. Snart kommer han till Gävle. Arkivfoto: Scanpix

GÄVLE
Pengabrist ska inte vara något hinder för att vara med på basketläger.
Därför börjar Gävle Tjäder i år låta dem som behöver delta avgiftsfritt.

Annons
- Vi har tänkt att alla ska kunna ha möjlighet att vara med, säger Moussa N'diaye, ansvarig för Gävle Tjäder.

I fjol ordnade basketklubben för första gången ett basketläger under cityfesten. Runt 100 barn mellan nio och 14 år deltog, men de lyckades inte nå de grupper som de särskilt riktade sig till säger Moussa N'diaye.
- Vi skulle vilja ha fler invandrartjejer och fler barn som inte kommer ut och gör så mycket med familjen på semestern.
I fjol var en tredjedel av deltagarna tjejer, de flesta födda i Sverige, och Moussa N'diaye hoppas att hälften av årets deltagare ska vara flickor. Alla i klubbens tjejgrupp har anmält sig i år.

För att nå de barn vars föräldrar har svårt att ha råd med de 400 kronor basketveckan kostar har klubben beslutat sig för att de inte behöver betala i år.
Några ansökningsblanketter och redovisning av hushållsbudgeten behövs inte, föräldrarna kan höra av sig med ett mejl, ett telefonsamtal eller SMS och sedan tar klubben kontakt. Senast den 14 juli ska föräldrarna ha sökt.

I år har klubben fler ledare och Moussa N'diaye räknar med att kunna ta emot mellan 150 och 200 barn.
Basketlägret arrangeras i samarbete med idrottens studieförbund Sisu, som håller i del aktiviteter utöver träningen. Men det som kanske lockar flest är chansen att få spela med kongolesiske basketproffset Didier Ilunga-Mbenga - som spelar i NBA-laget Dallas Mavericks. Han och hans lag spelade nyligen NBA-final mot Miami och det har precis blivit klart att han kommer till Gävle och basketveckan.
- Det blir kul för barnen att få träffa honom, säger Moussa N'diaye.

Anna Bagge
026-15 96 47
anna.bagge@gd.se

Mer läsning

Annons