Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej, hon var verkligen inte för tråkig

GÖTEBORG- Jag sa till mina arbetskamrater när de nominerade mig: Jag är nog för tråkig.

Annons
Men inte var Irene Eriksson för tråkig för att utses till årets barnbibliotekarie. I går, torsdag fick hon ta emot priset i Rabén och Sjögrens monter vid Bok- och biblioteksmässan i Göteborg.
Givetvis var hon mycket glad över utmärkelsen.
- Det här är otroligt. Jag har gått som på moln i en månad, säger hon.

Hemligt
Jo, hon visste om utmärkelsen långt innan bokmässan började. Men eftersom förlaget har publiceringsrätten fick hon noggranna instruktioner om att det var mycket hemligt.
- Mina arbetskamrater har förstås frågat om det blev jag. Men jag har bara svarat att jag är kallad att åka till Göteborg, säger Irene Eriksson.
I publiken stod förstås flera av Irenes kollegor och kultur och fritids chef Mats Öström samt nye chefen för stadsbiblioteket Conny Persson.
Och Mats Öström sken som en sol.
- Det här är fantastiskt och en verklig fjäder i hatten för Gävle och för kultur och fritid, säger han.
Faktiskt är det fjärde gången sedan mitten av 1990-talet som Gävle kommuns biblioteksverksamhet får nationella utmärkelser:
Sörbyskolan och Solängsskolan har båda fått utmärkelsen årets skolbibliotek, Wanda Bellander blev årets skolbibliotekarie och så nu har Irene Eriksson blivit årets barnbibliotekarie.
Irene har arbetat vid stadsbibliotekets barnavdelning i 21 år, ett jobb som passar henne mycket väl eftesom hon har ett stort intresse för barnlitteratur.
Hon läste redan på 1970-talet en av de första barnlitteraturkurserna som gavs på universitet.
Irene är förste bibliotekarie på barnavdelningen och samordnare för kommunens barnbiblioteksverksamhet.
Hon är också sedan 1978 recensent för Bibliotekstjänst.
Förutom blommor och annan uppvaktning vid bokmässan får Irene åka med till den stora barnboksmässan i Bologna i Italien senare i höst.

Mer läsning

Annons