Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niohålsbanan en satsning på de unga

/
  • Foto: LARS WIGERT Vill satsa på ungdomar. Klubbchef Arne Sten visar upp ritningarna på den planerade nya niohålsbanan. Den ska främst vara till för ungdomsspelarna, men även användas till så kallad pay and play.

GÄVLE
Gävle Golfklubb ser stora möjligheter med den planerade nya niohålsbanan.
En satsning på ungdomsverksamheten står högst på önskelistan.

Annons
- Det saknas en golfklubb i Gävle, om man ser till hur många som är intresserade. Här står vi med 370 personer i kö som inte kan komma in. Det mest frustrerande är att ungdomarna inte kan vara med, säger klubbchefen Arne Sten.

Pay and play
Han visar upp ritningarna på den nya niohålsbanan. Den ska främst vara till för ungdomsspelarna, men även användas till så kallad pay and play. En bana för icke-medlemmar att spela på.
När Gefle Dagblad berättar att kommunen sagt upp arrendet med hundpensionatet blir Arne Sten förvånad.
- Vilka goda nyheter du kommer med. Då är det ju någonting på gång, säger han.
Han menar att en utbyggnad av golfbanan inte betyder att folk inte får ströva i området. Och MC-klubben kommer inte att beröras av planerna.
Den 26 februari ska klubben ha medlemsmöte. Då ska man bestämma sig för om man ska söka byggnadslov hos kommunen och försöka få lån på de knappt tre miljoner kronor som banan väntas kosta.

Välkommen utbyggnad?

Men tillstånden hos kommunen verkar inte bli några problem.
Att Tekniska kontoret har sagt upp arrendet med Maria Bjerkhedens djurpensionat utan att golfklubben lämnat någon formell ansökan kan tyda på att utbyggnaden är välkommen.

MAGNUS LUNDQUIST
026-15 96 63
magnus.lundquist@gd.se

Mer läsning

Annons