Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordin manar till mejlprotest

/
  • Jimmy Nordin har lagt upp ett formulär på sin hemsida som kan användas för att skicka protestbrev till medlemmarna i den jury som ska besluta vilken av de svenska kandidatstäderna som utses till kulturhuvudstad 2014.

Jimmy Nordin går nu vidare med protesterna mot Gävles kulturhuvudstadsansökan genom att uppmana Gävleborna att kontakta juryn som ska utse Europas kulturhuvudstad 2014.

Annons

Via sin protestsida på internet samlade Jimmy Nordin in drygt 4 000 namn i protest mot Gävles ansökan om att bli europeisk kulturhuvudstad.

Men trots att kommunfullmäktige har godkänt den ansökan som nu lämnats in så ger Jimmy Nordin inte upp sina ansträngningar att förhindra att Gävle blir kulturhuvudstad.

På sin protestsida har han nu lagt upp ett formulär som kan användas för att skicka protestbrev till de sex svenska medlemmarna i den jury som ska besluta vilken av de svenska kandidatstäderna som utses till kulturhuvudstad.

Totalt består juryn av tretton medlemmar. Men de sju ledamöter som har utsetts av EU-kommissionen finns inte med på listan över de jurymedlemmar som Jimmy Nordin uppmanar Gävleborna att skicka protestbrev till.

Den 9 december ska juryn träffa representanter från kandidatstäderna och avgöra om någon av städerna ska få lämna tävlingen redan nu.

I september nästa år fattar juryn sitt slutliga beslut om vilken svensk stad som nomineras till europeisk kulturhuvudstad 2014.

Mer läsning

Annons