Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordin ville jobba för kulturhuvudstadsåret

/

Jimmy Nordin, den argaste kritikern av Gävles försök att bli kulturhuvudstad 2014, sökte jobb på kommunen som webbdesigner för knappt ett år sedan. En stor del av jobbet handlade om information kring kulturhuvudstadsprojektet.
– Det hade jag nog ingen tanke på då, säger Jimmy Nordin.

Annons

Jobbet utlystes i slutet av förra året. Kultur- och fritid sökte en webbdesigner som skulle sköta alla internetsajter för förvaltningen. Men en arbetsuppgift nämndes framför alla andra. Att serva kulturhuvudstadsprojektet skulle vara en stor del av jobbet.

I höstas var Jimmy Nordin en av initiativtagarna till en namninsamling, i protest mot Gävle kommuns planer på att ansöka om att bli kulturhuvudstad 2014 och samtidigt lägga 100 miljoner kronor på projektet. Senare har han också dragit i gång ett eget parti och uppmanat kritikerna att skicka protestbrev till den jury som ska utse den kommun som blir kulturhuvudstad.

Jimmy Nordin sökte jobbet på Kultur- och fritid, långt innan han blev en huvudfigur i protesterna mot projektet. Tjänsten gick till en annan sökande.

Vad hade hänt om du hade fått jobbet?

– Jag hade väl gjort det som ingick i arbetsuppgifterna, men säkert inte gillat det som handlade om kulturhuvudstadsåret, säger Jimmy Nordin.

Han pratade med några av de ansvariga innan han skickade in sin ansökan, men har i dag inget minne av att tjänsten gällde just det han senare skulle kritisera så hårt. Vid den tidpunkten hade han inte ens någon klar åsikt om projektet.

– Så var det säkert. Annars hade jag inte sökt jobbet, säger Jimmy Nordin.

Mer läsning

Annons