Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norra Sveriges näst bästa

/
  • Foto: LJUSNAN We are all the winners. Det var en av hejarlåtarna som klass 6 Grön i Hedesunda hade skrivit egen text till. Och så kände de sig också på vägen hem, trots att de kom på andraplats i finalen av Bästa 6:an. Matilda Östblom, Jens Arvidsson, Joacim Eriksson, Sara Waern, Elina Pettersson, Moa Eriksson, Johanna Forsberg, Emma Odelroos, Tony Nordén, David Gustafsson, Sara Hjalmarsson, Filip Martinelle Sandberg, Linnea Lööf och Lisa Lännerström hade roligt i Hassela.

HASSELA
Det var en härlig stämning i bussen på väg hem från Bästa 6:an-finalen i Hassela.

Annons
Nervositeten var borta.
Eleverna i klass 6 Grön från Hedesunda var mycket stolta över att vara näst bäst av 232 klasser i norra Sverige på nutidsorientering!
- Men gud vad jag hade velat vinna, säger Tony Nordén och riktigt kniper med ögonen.
- Fast jag är jätteglad ändå, försäkrar han och visar det med hela sin kropp.
Alla i klassen är spralliga, och lite imponerade över sin egen prestation. De hade förberett sig på att komma sist i finalen av "Bästa 6:an".

Svåra frågor
Frågorna var mycket svårare än väntat. De handlade både om Jordaniens huvudstad och ärkebiskopens namn. Och de andra klasserna verkade ju vara så duktiga.
Men så blev det inte alls. Klass 6 Grön i Hedesunda var den enda klassen som fick in en fullpoängare i finalen. När resultaten var sammanställda slutade de på 8,29 av 12 möjliga.
Tyvärr lyckades Kramfors skola skrapa ihop 8,78 i medelpoäng, gick därmed förbi Hedesunda och tog hem förstapriset. Men det var spännande in i det sista. Klass 6 Grön fick 2000 kronor för andraplatsen i finalen och dessutom 2000 kronor för bedriften att ta sig till final.
- Det var jättenervöst, berättar Filip Martinelle Sandberg efter tävlingen. Jag satt och hamrade med pennan för att lugna mig. Men nu känner jag mig som en vinnare i själen.
Finalen i Hasselas sport- och konferensområde blev en rolig skolresa med både solsken, hamburgare, läsk och bad.

Skönt att slippa skolan
- Det är skönt att slippa skolan en dag, tycker Sara Waern. Det är så stressigt nu på slutet av terminen när man ska göra ut böckerna och skriva flera test. Det här är en mycket roligare stress.
Sara är bra på sport och tyckte att frågan om vinnaren i ishockey-VM var lättast. Men hon är också en klippa på matte.
Klassföreståndaren Urban Eklund blev häftigt uppvaktad direkt efter tävlingen. Eleverna tyckte att det var självklart att han skulle bjuda dem på glass. Han hade nämligen lovat det om de skulle vinna.
- Och vi blev ju vinnare, visst då Urban?
Han kunde inte göra annat än att bjuda alla på glass.
HELEN GRANDITSKY

Mer läsning

Annons