Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är liften igång igen

/
  • Foto: LASSE WIGERT Premiär. I går var det första gången för i år som Daniel Jern tog skidorna till Bomhusbacken vars lift är igång igen.

GÄVLEFörra måndagen körde Friluftsfrämjandet igång liften i Bomhusbacken.- Vi har inte kunnat köra liften tidigare på grund av vandalisering, säger Mats Ström, Friluftsfrämjandet.

Annons
Ett tag såg det riktigt mörkt ut för slalom- och snowboardåkarna i Gävle, bland annat på grund av att mycket av snön regnade bort.
- Ser du snön däruppe? säger Mats Ström och pekar upp mot backkrönet. Den har vi vårdat sedan november.
Fördelen med Bomhusbacken är att den är en bra nybörjarbacke, säger Mats Ström. Vecka tre nästa år börjar skidskolan, som är så populär att det har bildats en reservlista med 30 barn. Belöningen för allt slit med backen - som behöver vårdas efter alla vandaler som är framme och kör sönder snön med bilar, eller slår sönder stolpar och utrustning - är att se barnen lära sig att åka i liften.
- Från början tycker de att den är farlig och otäck, men efter att ha åkt upp i den växer de flera decimeter av stolthet.
Liften kommer att vara igång juldagen och annandagen.
- Men på julafton är det stängt, då tänker jag vara ledig, säger Mats Ström.
Det är första gången Emma Hållström, tre år, åker i liften tillsammans med storebror Erik, sex år.
- Vi bor här i närheten, säger mamma Maria Hållström. När jag gick hit i morse träffade jag Mats som berättade att det skulle vara öppet. Jag har gått hit varje dag och kollat om liften kommit igång. Backen är bra för den ligger nära till.
Även Daniel Jern, 13 år, bor i närheten.
- I dag är första gången för i år som jag åker här, säger han. Jag tycker backen är bra för den går fort att åka.

MARIAM NARAGHI

Mer läsning

Annons