Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blommar det i klassrummet

/
  • Solrosorna blommar för fullt på Ludvigsbergsskolans avdelning Björken. Foto: Lars Wigert
  • Malin Jansson, snart sju, tyckte att det var svårt att odla solrosor, men hade med sig ett mycket lyckat resultat till sin första skoldag.

VALBO Sommarlovet må vara slut, men på Ludvigdsbergsskolans avdelning Björken blommar det för fullt. Barnen tog i går med sig en del av sommaren in i klassrummet. Alla har de odlat solrosor under sommaren.

Annons
- Det var faktiskt lite jobbigt ibland, jag glömde till och med att vattna ibland. Men det var kul också, säger Frida Storm, nio år.
Som alla andra hade hon fått i sommarläxa att så, vårda och ta med sig sitt blomster vid skolstarten. Eleverna fick alla med sig tre frön hem när de gick på lov i juni.
- Och nu är den så här stor, vi fick knappt in den i bilen, berättar Frida.

Solrosodlingen är en del i ett temaarbete om Carl von Linné, som 300-årsjubilerar. Eleverna har även plockat tre sommarblommor och pressat dem.
Första skoldagen ägnades åt ett litet teaterstycke om den kände botanikern, en skogsutflykt för att hitta växter, som blev till bokmärken.
I går fylldes skolan med barnens odlingsresultat. Alla hade inte fått lika pigga frön med sig hem som Frida. Malin Jansson, som fyller sju år på torsdag, hade det kämpigt, men tredje och sista fröet ville i alla fall växa.
- Det har varit svårt, farmor har hjälpt mig, säger Malin, som började ettan i går och var rätt nöjd ändå.

Mer läsning

Annons