Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får Gudinnan sällskap

/
  • Foto: Anna Wahlgren Från underjorden. En snöjätte håller på att gräva sig upp ur marken i Esplanaden. Det är förstaårselever från konstskolan som med kommunens hjälp skapar en snöskulptur som ser ut att vilja omfamna

GÄVLE
En jätte av snö har fattat tycke för Gudinnan i Esplanaden.
Konstskolans förstaårselever håller som bäst på att lösgöra honom från marken.

Annons
-Man tänker sig att den kommer upp ur marken och intresserar sig för stendamen. Ungefär så har eleverna spånat, säger Yngve Gunnarsson, lärare på konstskolan.
I går morse plockade kommunen bort de stora träformarna som i en veckas tid stått vid "fnasket" fyllda med snö. Sedan dess arbetar en grupp förstaårselever från konstskolan med att skotta fram konstverk ur snökuberna.
I går hann man skapa en fot, en utsträckt hand och en knytnäve som liksom slår sig upp genom gångbanans uppvärmda plattläggning.
I dag hoppas man hinna ge sin snöjätte ett huvud.
När skulpturen, som såvitt Gefle Dagblad vet ännu inte har fått något namn, står klar är det bara vädrets makter som avgör hur länge den består.
-Den borde hålla ett par veckor. De tidigare skulpturerna vid Slottstorget och på gräsytan där bocken brukar stå har klarat sig ganska länge, säger Yngve Gunnarsson.
Arbetet är ett frivilligt projekt av en grupp elever som just nu studerar skulptur. Kommunen bidrar med formar och med att frakta snö.
MAGNUS LUNDQUIST
026-15 96 63
magnus.lundquist@gd.se

Mer läsning

Annons