Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan de flippra så mycket de vill

/
  • Foto: LASSE WIGERT Föreningsstart. Helena Walter, Stefan Andersson och Karin Knuts har tillbringat många timmar framför flipperspel.

GÄVLEStans flipperfrälsta har fått en egen förening. Pinheads heter sammanslutningen med ordförande Helena Walter i spetsen. De är redan i gång med sin första tävling.

Annons
- Jag har spelat flipper sedan 1989-90 nästan varje dag, berättar hon.
Sedan hon började har många flipperspel försvunnit i Gävle säger hon.
Men nu tycker både hon och Stefan Andersson, som spelat lika länge, att intresset verkar vara på väg tillbaka.
Det vill de ta tillvara och har därför bildat föreningen. Pinheads kallas de som spelar mycket, men det betyder också idiot säger Stefan Andersson.
Förklaringen till att de efter mer än tio års flipprande inte har tröttnat, är enligt Stefan Andersson att spelet innehåller allt. Helena Walter tycker att det är ett bra sätt att koppla av och tömma hjärnan. Och så är det poängjakten.
Sedan två veckor är kvalen till deras första tävling i gång i en flipperhall på Söder. 18-19 personer har deltagit hittills säger Stefan Andersson. De tre bästa på varje spel går vidare till finalen i Gävles öppna flippermästerskap den 21 december.
Tävlingen är också ett sätt att skaffa nya medlemmar. Minst 95 procent av flipperspelarna är killar uppskattar de och vill försöka locka fler tjejer.
Trots timmarna framför favoritspelen the Addams family och The theatre of magic ruinerar de sig inte på att peta ner femkronor i myntinkastet.
- Tjusningen är att om man är bra så får man frispel och då kan man stå i flera timmar för en femma, säger Stefan Andersson.

ANNA BAGGE

Mer läsning

Annons