Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan du granska kommunen

/

Från och med idag kan den som vill gå in på Gävle kommuns hemsida och läsa kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges diarium. Det är ett första steg mot att göra alla kommunala handlingar tillgängliga på internet.

Annons

Syftet med att lägga ut de kommunala diarierna på webben är att göra det lättare för allmänheten att få insyn i kommunens verksamhet.
- Det är otroligt viktigt att vi blir bättre på att göra offentlighetsprincipen levande. Det här är ett sätt att ge nya generationer möjlighet att erövra offentlighetsprincipen, säger Helén Åleskog, chef för kommunledningskontoret.
Till en början är det bara kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges diarium som kommer att finnas på internet. Men senare under året är det tänkt att alla kommunala förvaltningar ska ha sina diarier tillgängliga på kommunens hemsida.
Till skillnad från de flesta offentliga diarier på internet så har Gävle kommun valt att inte bara publicera en ärendelista utan även publicera de flesta handlingar på internet. Alla handlingar finns dock inte ute utan bara de handlingar som kommunen anser att man kan lägga ut utan att bryta mot personuppgiftslagen.
Diariet kommer att uppdateras varje vardag klockan 12:30.

Mer läsning

Annons