Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu måste julmaten tränas bort

/

Nytt år och nya föresatser.
Men också en fortsättning på goda vanor.
På trettondagen mötte GD vana gymmare bland maskiner och vikter.

Annons

Anna Eriksson, receptionist och cykel- och aerobicinstruktör på Sats, säger att visst är det mer folk den här tiden på pass och i gymmet, men egentligen är det inte så stor skillnad.

Det dyker upp nya året runt och först i dag kör vårens schema igång på allvar. Hennes bästa råd till alla som bestämt sig för att börja träna är att inte gå ut för hårt utan lägga sig på en lagom nivå och hitta något som de tycker är kul.

För två tjejer på löpbanden är det en omstart som inte har med nyår att göra som fått dem till gymmet.

– Jag har inte varit så flitig, men jag ska gå mer nu. Man mår bra av det, säger Anna Lööf som tänker börja utnyttja sitt kort mer.

Hon har tagit med sig kompisen Maria Berglund-Johansson.

– Jag har varit sjuk och det har varit mycket julmat och jag har inte sprungit på löpbandet på länge.

Trots att det är första gången hon är här är hon ingen träningsnovis utan entusiastisk boxare. Hon har inga problem med att springa och svara på frågorna samtidigt.

På Friskis och svettis kommer en jämn ström av motionärer till Magnus Mirkovic i receptionen. De flesta vill som Mats Scharin fylla på det kort de redan har. Ingen nybörjare har köpt kort av Magnus Mirkovic i dag, men hans kollegor har sålt kanske tio stycken visar han med en bunt adresslappar.

– Vi brukar få 500 nya medlemmar varje år och jag tror att det blir det i år också.

Inne i gymmet är lugn stämning men långt ifrån tomt trettondagens eftermiddag. Motionärer lyfter, pressar och cyklar till musiken.

Vid en av maskinerna tar Joachim Ödman i med vikterna. Han har tränat regelbundet sen 1979. Vad har varierat, löpning, cykling eller simning.

Nu är det gymmet och spinning som gäller.

– Jag vill må bra och jag ska bli pensionär en gång och vill må bra då. Och jag är, vad heter det nu igen… fåfäng också. Och så är jag singel, skriv det.

Mer läsning

Annons