Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu öppnar Fame Furuvik

/
  • Foto: TOBIAS IVARSSON Gratis? Bert Karlsson vill inte berätta vad han fick betala. Bara att han fick Furuvik

GÄVLE
Bert Karlsson köper Furuviksparken.
Skivbolagsdirektören och schlagerdominanten från Skara tänker göra om parken till ett "Fame Factory-land", där nya schlagertalanger ska odlas fram.

Annons
Gävletrion Larry Forsberg, Sven-Inge Sjöberg och Lennart Wastesson har redan sagt ja till att arbeta som låtsnickare i Berts nya musikfabrik.
- Det är ju världens chans. Att få jobba på hemmaplan har alltid varit en målsättning för oss. Och nu kan vi dessutom tjäna en massa pengar, säger Larry Forsberg.
Men det var inte helt självklart att de skulle samarbeta med Bert Karlsson, som trots allt är en av deras största konkurrenter.
- Nej, men det som skulle passa väldigt bra i det här sammanhanget är väl att säga: If you can´t beat your enemy, sing his song, skrattar Larry Forsberg.

Nappade direkt
Furuviksparken har som Gefle Dagblad berättat tidigare varit till salu länge. Spekulationer om olika köpare har visat sig mer eller mindre välgrundade, men nu är alltså en affär slutligen i hamn.
- Jag har ju diskuterat även med Sommarland om att öppna ett Fame-world i Skara. Det var Gävle kommun som hörde av sig och jag nappade direkt, säger Bert Karlsson.
Han vill inte berätta vad han betalar för Furuviksparken, men säger att det var "billigt".
- Jag fick den mer eller mindre gratis, med tanke på att det är ett så väl inarbetat varumärke, säger han nöjt.
Nu väntar stora förändringar i parken. Bert Karlsson vill göra Furuvik till ett centrum för musik. Det innebär en upprustning av dansbanan, och den stora utescenen ska ses över.

TV-studio
Dessutom blir det en ny stor huvudbyggnad med scenskola och TV-studio.
- På sikt kanske jag kan starta schlagergymnasium här, säger Bert Karlsson.
Åkattraktionerna och lekparken ska finnas kvar, det var ett krav från kommunen. Däremot försvinner djuren.
- Djuren har jag gjort upp med Ölands djurpark om att de ska ta över, säger Bert Karlsson.
Barbro Hägg som äger Ölandsparken var ju själv intresserad av att köpa Furuvik, men backade när kommunen inte lät henne köpa tillräckligt stora delar av parken. Nu hoppas hon i stället kunna bygga ut Ölandsparken så att den på allvar tar upp kampen med Kolmården som en av Sveriges främsta djurparker.
Bert Karlsson tar över driften av parken från och med i dag, den första april.
Gefle Dagblad har sökt företrädare för kommunen för en kommentar. De hänvisar till en presskonferens som kommer att hållas under dagen.

MAGNUS LUNDQUIST

Mer läsning

Annons