Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska det bli rent hus i Hedesunda

/

Ett av Sveriges lortigaste hus ligger i Hedesunda.
Därför tog Marie-Louise Danielsson-Tham och Marlené Eriksson med sig sitt tv-team från Rent hus till Gästrikland för att hjälpa familjen.
Under inspelningen passade GD på att få lite tips från städexperterna.

Annons

Hela teamet från tv 4:s program Rent hus sitter på en av pizzeriorna i Hedesunda. De har jobbat här sedan i måndags för att hjälpa en familj som har problem med att städa sitt hus. Problem och problem, de flesta som får besök av Marie-Louise Danielsson-Tham och Marlené Eriksson har slutat städa helt och hållet.

– Man säger till sig själv att man ska ta det i morgon och till slut så orkar de inte längre för det har blivit för mycket. Då är det läge att be om hjälp, säger Marie-Louise Danielsson-Tham.

Nu åker de land och rike runt för att hitta de lortigaste hemmen att städa.

När de väl hittat fram tar de först ett allvarligt snack med de boende innan de städar, skrubbar och dammar. De vanligaste problemen är ingrodd smuts och dåliga förvaringsutrymmen.

– Folk vet inte vart de ska göra av sina saker, säger Marlené Eriksson.

Hon tycker även att det är vanligt med bristfälliga kunskaper om att städa vilket resulterar i dåligt städade hem. Tiden verkar vara ett stort problem för många familjer.

– Man får inte göra det för invecklat att städa, man måste göra det enkelt, säger Marlené Eriksson.

De bästa tipsen som städexperterna kan ge den som känner att smutsen börjar hopa sig i hemmet är att lägga tillbaka allt man tar fram – direkt efter man använt det.

– Var sak har sin plats, säger Marlené Eriksson

De vill inte avslöja för mycket om familjen i Hedesunda men de skvallrar lite och berättar att familjen har ärvt många fina saker som inte får plats i huset. De jobbar både inomhus och utomhus.

– Mer säger vi inte för det ska bli en överraskning för tittarna, säger Marie-Louise Danielsson-Tham.

Marlené Eriksson har haft en städfirma i 20 år så arbetet med Rent hus har knappast bjudit på några extrema överraskningar. Men de båda kan fortfarande bli förvånade under sina besök i de svenska hemmen.

– Det finns inget värsta-scenario för alla fall är så olika men varje gång säger vi, det här var det värsta vi sett, men det är det aldrig, säger Marlené Eriksson.

De berättar att många som de hälsar på blir väldigt överraskade efter städningen har ägt rum.

Det har hänt att städexperterna har tömt hela rum fyllda av tomburkar och ofta ligger gamla tidningar i drivor. Många har glömt hur fint deras hus var innan de slutade städa.

– De kan säga, vad har ni gjort med golvet för att få det så fint. Då svarar vi att vi har skurat det, säger Marlené Eriksson.

I Hedesunda har de varit sedan i måndags och i dag står huset färdigstädat och klart. Programmet kommer att visas under våren i tv 4.

”Man säger till sig själv att man ska ta det i morgon och till slut så orkar de inte längre för det har blivit för mycket. Då är det läge att be om hjälp”

Marie-Louise Danielsson-Tham

”Det finns inget värsta-scenario för alla fall är så olika men varje gång säger vi, det här var det värsta vi sett, men det är det aldrig”

Marlené Eriksson

Mer läsning

Annons