Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu vågar inte Ulla åka buss

/
  • Foto: MATHIAS FORSLÖF Besviken.  När 70-åriga Ulla Forsblom skulle kliva på bussen stängdes dörrarna mitt framför näsan på henne. - Jag knackade två gånger och sen vet jag inte om jag fick en törn av bussen eller om jag halkade, säger hon.� En del chaufförer är helt olämpliga. Trots att man har förberett med jämna pengar är det som om man är till besvär när man vill åka med, säger Ulla Forsblom.

GÄVLEPrecis när Ulla Forsblom, 70 år, skulle kliva på bussen stängdes dörrarna. I samma stund som hon knackade på glaset för att uppmärksamma chauffören började bussen köra.

Annons
- Jag föll raklång på marken, det var hemskt obehagligt. Men jag är glad att jag klarade mig så pass bra ändå. Jag hade ju kunnat hamna under bussen, säger hon.
Incidenten inträffade i torsdags. Hon är fortfarande svullen om handlederna och har ont i en tumme när hon visar sårskorporna på sina knän.

Larmade efter bussen
- De som såg olyckan ringde efter en ambulans. Sedan fick jag vara tre timmar på akuten innan jag skickades hem, säger Ulla Forsblom.
Strax innan klockan två var hennes ärenden på stan avklarade.
I vanlig ordning skulle hon ta Brynäsbussen, nummer fyra, hem till lägenheten på Fjärde Tvärgatan. När hon kom till hållplatsen på Norra Kungsgatan stod bussen redan inne.
- Jag såg att dörren var öppen och tänkte att jag hinner. Men just när jag var framme stängdes den. Jag knackade två gånger och sen vet jag inte om jag fick en törn av bussen eller om jag halkade, säger hon.

Besviken
Hon är besviken på chauffören som inte tog mer hänsyn. Både hon och hennes jämnåriga bekanta tycker att personalen på bussarna ofta verkar stressade.
- Dom måste ta det lite lugnare, dom har så bråttom att vi äldre inte hinner med, ibland hinner människor med käpp inte sätta sig innan de kör. En del chaufförer är helt olämpliga. Trots att man har förberett med jämna pengar är det som om man är till besvär när man vill åka med, säger Ulla Forsblom.
I regel åker hon buss några gånger i veckan, men efter incidenten är hon tveksam om hon vill fortsätta med det.
- Jag måste åka till sjukhuset för dialys, men nu har man blivit lite fundersam hur det ska gå, säger hon.
ERIK WIKSTRÖM
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se

Mer läsning

Annons