Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny kommunläkare sökes

GÄVLE
Kommunen söker nu en ny företagsläkare som är medicinskt ansvarig vid Kommunhälsan. Tjänsten ska tillsättas så snart som möjligt efter första augusti.

Annons
Kommunstyrelsen klubbade beslutet utan någon vidare diskussion, trots att förhandlingarna inte är klara ännu kring avskedet av Carl-Lennart Gustafsson.
Betydligt större oenighet var det kring ett förslag om budget, ekonomiska ramar och kommunledningsmål för åren 2004-2007. I den framgår kommunens ekonomiska svårigheter och hur man ska hantera det. Där anges vilka investeringar som ska genomföras och de olika nämnderna har skickat med sina verksamhetsmål för de olika åren.
Förslaget röstades visserligen igenom av kommunstyrelsen. Men samtliga oppositionspartier lämnade in egna reservationer och yttranden kring de frågor de var oense om.
Vänsterpartiet varnar för kraftiga neddragningar, som straffar sig på sikt genom ökad ohälsa. Centern vill sälja ut mer fastigheter inom allmännyttan. Folkpartiet vill prioritera skolan och omsorgen. Kristdemokraterna vill sälja ut Gävle Energi och snabba på en utredning om hur kommunen kan effektiviseras. Miljöpartiet vill se mer satsningar på ekologiskt arbete och undanta kultur- och fritidsnämnden från besparingar. Moderaterna vill skjuta upp investeringar som inte ger pengar tillbaka på kort sikt och de vill även sänka politikernas arvoden.
Det var bara ett axplock av de olika frågor oppositionspartierna anser viktiga de kommande åren.
Kommunstyrelsen beslutade också att tillåta en omdisponering av kultur- och fritidsnämndens investeringsbudget, så att 2,5 miljoner kronor satsas på en storbildsutrustning i Gavlerinken.
MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons