Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tidtabell orsakar förvirring

/
  • Den nya tidtabellen orsakar viss förvirring. Karin var tvungen att vänta 20 minuter extra eftersom hon först stod vid fel hållplats.

På måndagen infördes den nya vintertidtabellen på stadsbussarna i Gävle. Samtidigt ändrades busshållplatserna vid Rådhustorget i Gävle vilket ledde till viss förvirring bland resenärerna.

Annons

När GD kommer förbi Rådhustorget på eftermiddagen träffar vi Karin Nordqvist som sitter ensam på en av busshållplatserna och väntar.
- Jag missade bussen för att jag stod på fel busshållplats så nu får jag vänta i 20 minuter, berättar hon.
Karin Nordqvist är troligen inte den enda som missat sin buss sedan den nya tidtabellen infördes på måndagen. Den som ska åka från Rådhustorget måste hålla koll både på nya busstider och på nya busshållplatser. Men X-trafik tycker inte att man kunde ha informerat resenärerna mer än vad man redan har gjort.
- Vi har haft information på busshållplatserna och på bussarna i två veckor och så har vi annonserat i tidningarna, säger Lars Björling, affärschef på X-trafik.
Han berättar att flytten av busshållplatserna vid Rådhustorget var nödvändig eftersom man använder allt fler långa ledbussar i stadstrafiken i Gävle. Nu har man organiserat om hållplatserna så att de linjer som ofta körs med ledbuss har fått längre busshållplatser för att trafiken ska flyta smidigare.
Den nya tidtabellen som nu har börjat gälla innehåller inga större förändringar. För pendlare mellan Gävle och Forsbacka innebär den dock en viss förbättring eftersom det blir en direktbuss från Forsbacka till Gävle på morgonen och två direktbussar tillbaka på eftermiddagen. Men övriga tider på dagen får resenärerna mellan Gävle och Forsbacka fortsätta att byta buss i Valbo.

SAMUEL ÅSGÅRD

Mer läsning

Annons