Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya budgeten slår hårt mot tekniska nämnden

GÄVLE - Det var tillräckligt tufft att klara den socialdemokratiska budgeten. Nu får vi 17,5 miljoner i stället för 12,5 miljoner att spara. Det är klart att det ställer till problem.

Annons
Curt Nygren, s, ordförande i tekniska nämnden i Gävle är inte glad över beslutet i kommunfullmäktige på måndagen, då oppositionen drev igenom att omvårdnad och barn- och fritid ska få 19 miljoner mer, på bekostnad av övriga nämnder.
För tekniska nämnden betyder det att sparkraven plötsligt steg med 40 procent.

Curt Nygren hade redan tidigare kallat nämnden till ett extra sammanträde i dag för att ta ställning till förvaltningens fyra förslag till hur man ska hantera kollektivtrafikens underskott på 12,5 miljoner kronor.
De fyra förslagen är att skära ner kollektivtrafiken, spara på gator och parker, minska underhållet av fastigheter eller begära mer pengar från kommunstyrelsen.
Om man kan använda samma medicin för att spara ytterligare fem miljoner kronor vill Curt Nygren inte ta ställning till omedelbart.
- Enligt fyrklöverpartierna ska man få in pengarna genom att sälja förlustfastigheter, men det är inte något man gör utan vidare, säger Curt Nygren.
- Jag vet inte hur vi ska göra.

Mer läsning

Annons