Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya häktningar i knarkhärvan

GÄVLE
Den stora knarkutredningen gick vidare med två nya häktningar under tisdagen. Båda hölls bakom stängda dörrar.

Annons
Trovärdiga uppgifter gör gällande att misstankarna bland annat gäller knappt hundra gram kokain, runt hundra gram amfetamin och ett större parti ecstasytabletter som ska ha förts eller skickats från Göteborg till Gävle de senaste nio månaderna.
Det finns misstankar om att drogtrafiken pågått ända sedan juli 2001, och det går inte att säga hur stora mängder samtliga inblandade misstänks ha hanterat.
En 19-åring bosatt i Gästrikland som häktades på tisdagen dömdes nyligen för att i november i fjol ha gripits med mindre mängder kokain och amfetamin - samma droger som är aktuella i den pågående narkotikautredningen.
Gävle tingsrätt bestämde misstanken till grovt narkotikabrott som 19-åringen ska ha begått i somras.
Dessutom häktade Gävle tingsrätt en 21-årig göteborgare på samma brotts-misstanke.
Sedan förra veckan är två andra män häktade misstänkta för inblandning i narkotikabrotten. En av dem, en 21-årig man, var den förste i kvartetten att anhållas. Kort därefter agerade polisen mot en 26-årig gävlebo, som anhölls påföljande dag.
21-åringen från Göteborg och 26-åringen från Gävle har de tyngsta misstankarna riktade mot sig.
De ska ha varit engagerade i att sälja och köpa narkotika ända sedan 1 juli 2001 och fram till att de i förra veckan hämtades av polis.
De på tisdagen häktade männen ska ha kommit med i verksamheten på ett senare stadium, under förra sommaren.
Åtal mot kvartetten väntas under första och andra veckan i mars. Det är inte känt om ytterligare gripanden är planerade.

MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons