Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya hus i Strömsbro

/
  • Seniorboende. Det här är en preliminär skiss över det tilltänkta boendet i Strömsbro. Tanken är att husen, som byggs i två plan, tillsammans ska rymma 25-30 lägenheter. Närmsta grannar blir bland annat kolonistugor och en handelsträdgård.

GÄVLE
Planerna på ett seniorboende i Strömsbro börjar nu ta form. HSB har hittat en lämplig tomt och skissen över bygget förväntas bli helt klar nästa vecka.

Annons
- Husen blir på gamla OK-tomten plus en bit nedanför, säger byggchef Lars Orre.
HSB har redan tidigare tittat på OK-tomten men ratade den eftersom den var för liten. Men sedan föreningen slagit sina påsar ihop med Skanska, som hade förköpsrätt på tomten bredvid, så har förutsättningarna ändrats.
- Strömsbro handelsträdgård ägde den tomten tidigare, förklarar Lars Orre och visar på skissen.

Marken sanerad
Industrimarken där OK legat har sanerats men för säkerhets skull har HSB ändå planerat att inte lägga bostadshusen där utan garage och parkeringsplats.

Lärt av Fiskverket

Den tilltänkta köpgruppen för bostadsrätterna är personer som i dag äger villor. Därför gissar Lars Orre att många av dem kommer att vilja ha något större lägenheter.
- Det säger jag vis av erfarenhet. När vi byggde i Fiskverket ritade vi små lägenheter som vi i slutändan fick slå ihop till större.
Lars Orre hoppas på byggstart i slutet av detta år eller i början av 2004. Då kommer lägenheterna att vara inflyttningsklara året därpå.
ANNA HÖGLUND

Mer läsning

Annons