Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya möjligheter i nya lokaler

/
  • Det återstår en del jobb. Anders Levander och Jonas Jäderberg begrundar allt som ska på plats innan det är dags att flytta in i de nya lokalerna

Jonas Jäderberg och Anders Levander bryter ny mark med sin cateringfirma. Nu är det klart att de tar över Svarte Jägarens lokaler i centrala Gävle och utökar sin egen verksamhet. I vår startar de i de nya lokalerna.
– Det har varit fullt upp ända sedan starten. Nu vill vi pröva något nytt, säger Jonas Jäderberg.

Annons

Kompanjonerna startade cateringfirman Gefle Gourmetservice för fem år sedan och det har gått bra, så bra att de redan för några år sedan började titta efter större lokaler. Nu håller de till på två olika ställen i Gävle, men är trångbodda.

– Vi är tvungna att säga nej till mycket, säger Jonas Jäderberg.

Nu får de över 500 kvadratmeter till sitt förfogande och då öppnas helt nya möjligheter. Catering ska de ägna sig åt även i fortsättningen, men det blir bara en del i en större verksamhet. Tillskottet blir en butik som ska erbjuda hämtmat, en fullständig trerätters middag, eller den del som kunden själv väljer.

En konferensavdelning ska också få plats och en matsal för konferensgäster eller sällskap som vill boka in en middagsbjudning. Men någon vanlig restaurang blir det inte. Gavlegårdarna, som är hyresvärd, vill varken ha restaurang eller nattklubb i lokalerna.

Förutom cateringköket ska Gefle Gourmetservice bygga upp köksplatser med utrustning som i ett vanligt kök och erbjuda matlagningskurser.

Kontraktet är påskrivet och klart. Nu återstår ”bara” att få lokalerna i ordning. I slutet av februari eller början av mars flyttas cateringköket till de nya lokalerna.

Senare i vår öppnar butiken och kanske efter sommaren är det dags att öppna konferensavdelningen.

Jonas Jäderberg och Anders Levander har levt med planerna under lång tid.

Lokalerna tycker de är perfekta, men finanskrisen hade de inte räknat med. Lite har nedgången märkts i cateringverksamheten, men det hindrar dem inte från att satsa.

– Det är klart att man tänker på det, men vi tror ändå på det här, säger Anders Levander.

Mer läsning

Annons