Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya sparkrav för Omvårdnad

GÄVLE
Omvårdnadsnämnden ser ingen ljusning i ekonomin för nästa år. När dagens verksamhet är betald har man bara fyra miljoner kronor över. Det ska bland annat täcka löneökningar och den tredje sjukskrivningsveckan.

Annons
- Det innebär att vi måste fortsätta att hitta besparingsåtgärder för att komma ner till ramen, säger Vivi-Anne Sundqvist, s, ordförande.
Nämnden diskuterade de preliminära ramarna för de kommande fyra åren på sitt möte och ska lämna sina synpunkter till kommunledningen. Vivi-Anne Sundqvist säger att de kommer att fortsätta att tala om för fullmäktige att ramen inte räcker.
Enligt Anita Svensson, chef för Omvårdnad, är det stora problemet det underskott man bär med sig.
I år väntas bokslutet landa på minus 44 miljoner kronor. De pengar nämnderna får nästa år har räknats upp med tre procent för lönerna och en procent för övriga utgifter. Intäkterna förväntas öka med 2,5 procent.
- Vi ser problem på alla tre posterna, säger Anita Svensson.
En löneökning med en procent utöver de tre procent ramen räknar med innebär sju miljoner kronor extra. Vad ansvaret för ytterligare en sjukvecka skulle innebära ekonomiskt har förvaltningen inte räknat på.

ANNA BAGGE

Mer läsning

Annons