Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyårsrevy i Gävles hjärta

/
  • Foto:GUN WIGH Revy på puben. Peter Iller, Per-Erik Sortti, Christina Pettersson och Anna-Lena Persson står på scenen i Brynäs egen nyårsrevy, Blues på Brynäs.

GÄVLEBrynäs får en alldeles egen revy, lagom till nyårsaftonen. På puben Munken i Dalapalatset ger revymakarna Lasse Ekstrand och Lena Mattsson "Blues på Brynäs" i elva föreställningar.

Annons
Hälften av dem är redan slutsålda och i går var det generalrepetition inför publik.
Att den fick tillfälle att skratta åt både själva revynumren en och annan bortglömd replik. Peter Iller, Per-Erik Sortti, Christina Pettersson och Anna-Lena Persson framför revynumren, assisterade av musikmakaren Ove Wall.
Ägaren till puben Munken kontaktades i höstas och nappade på erbjudandet, och att revyn hamnade på Brynäs är ingen slump, enligt Lasse Ekstrand.
- Det är Gävles hjärta.
Revyn har undertiteln "en motståndskraftig revy" vilket antyder att det blir texter som inte stryker allt och alla medhårs.
- Det ska vara roligt, men det finns en allvarlig underton, säger Lena Mattsson.
GD kan redan nu avslöja att minst en av den egna tidningens kulturredaktörer får finna sig i att bli parodierad på scenen.
- Det är en skrattspegel, och en tankeväckare, säger Lena Mattsson, som har vana från revyskrivande sedan tidigare. Den här gången blev hon uppringd av Lasse Ekstrand, som undrade om de inte kunde göra en revy ihop.
Så blev det. Efter nyårsaftonens premiär blir det föreställningar varje fredag och lördag fram till den 11 februari.

SVEN-OLOF EKMAN

Mer läsning

Annons