Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyfiket möte hos Rapatac

/
  • Rapatacs grundare Moussa Ndiaye hade rundtur med sponsorn Ramirent men hade också tid att hälsa på förstagångsbesökaren Sadek Sharaf.
  • – Det ska verkligen bli kul att träffa dem och se vad det heter, säger nioåriga Ellinor Keklik (mitten) som tyckte det var spännande att Ramirent var på besök på Rapatac. Med på bilden fritidsledaren Evelyn Salinas och Yesim Akmese.
  • Peter Jönis på Ramirent tyckte det var inspirerande att får se Rapatacs verksamhet, som hans företag sponsrar. Sen såg han fram emot en pingisturnering med ungdomarna.– Jag hoppas jag vinner.
  • – Det är viktigt att skapa en relation med företagen så att de får veta vad vi står för och vad vi sysslar med, säger Rapatacs samordnare Claudia Andersson.

I går var det workshop på Rapatac Nordost. Och ungdomsgården var full med långt fler än bara ungdomar. Sponsorn Ramirent var på besök för att lyssna på föredrag och umgås med ungdomarna.

– Det är bra att få se vilken glädje pengarna kan ge ungdomarna, säger Peter Jönis på Ramirent.

Annons

Workshopen där ett 20-tal medarbetare från sponsorn Ramirent var inbjudna var den första i sitt slag på Rapatac. Från ungdomsgårdens sida handlade det delvis om att visa upp verksamheten för sponsorn.

– Det är viktigt att skapa en relation med företagen så att de får veta vad vi står för och vad vi sysslar med, säger Rapatacs samordnare Claudia Andersson som menar att mötena över generationsgränserna är till för att inspirera såväl vuxna som barn.

– Ett av syftena med Rapatac är det informella lärandet och det kan man få i mötet med de äldre.

Ramirents Peter Jönis tyckte det var inspirerande att höra Rapatacs grundare Moussa Ndiaye berätta om verksamheten och se vad sponsorpengarna går till.

– Det är bra man inte betalar ut pengar anonymt utan faktiskt ser vad det ger. Sen är det kul att umgås med ungdomarna, jag tror jag kan lära mig jättemycket.

Gårdagen var fullspäckad med föredrag och aktiviteter. Peter Jönis såg särskilt fram emot pingisturneringen.

– Det ska bli kul att se hur det går, jag hoppas jag vinner den.

Nioåriga Ellionor Keklik verkade inte så intresserad av pingisen men hoppades få lite nya äldre kompisar. Fast några nya bästisar på Ramirent trodde hon inte att hon skulle få, de platserna är redan tagna.

– Jag har redan en bästis och han heter Moussa, säger Ellinor Keklik.

Mer läsning

Annons