Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyhetschefer tilldelades Klara Lindh-stipendier

Nyhetscheferna, Karin Näslund och Birgitta Ulming Strand vid Sundsvalls Tidning, är 2009 års mottagare av Resestipendiet till Klara Lindhs minne.

Annons

Den 30 december 2007 manifesterade Sundsvalls Tidning sitt ställningstagande mot våldet i samhället genom att låta hela tidningen bli en påminnelse om hur våldet drabbar oss, men också belysa hur man kan bekämpa det.

Tidningens båda sektioner fick spegla kampanjen där den första delen i tidningen fick belysa våldsdåd, våldsverkare och orsaker till våldet och den andra delen tog upp de goda exemplen, människor som arbetar mot våldet, positiva krafter i samhället och hur vi alla kan bidra i den kampen.

Hela antivåldskampanjen var ett samarbete inom hela Mediahuset där både annonsering och en insamlingskampanj liksom det redaktionella materialet fick spegla kampanjen. Stipendiesumman, 50 000 kronor, som delas lika mellan stipendiaterna. och juryns motivering var För ett djärvt publicistiskt projekt där gränser bryts för att förtydliga ett angeläget budskap. Med journalistiska byggstenar som nyhetsartikeln, reportaget, porträt- tet, den personliga intervjun och ställningstagande på opinionsplats skapas en kraft och ett engagemang som både provocerar och inspirerar mottagaren.

Det här är andra året om stipendiet delas ut. Stipendiet är instiftat av Nya Stiftelsen Gefle Dagblad, som är majoritetsägare till Mittmedia- koncernen.

Mer läsning

Annons