Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nypremiär för Humlan

/
  • Fritidsgården kan vara en hemvist även om all utrustning inte är på plats. Oki, Niklas H, Englund och Stefan spelade kort i kaféet på onsdagskvällen. Foto: Nick Blackmon

GÄVLE I måndags öppnade en ny fritidsgård i Bomhus Folkets hus.
Det är fritidsgården Humlan som återuppstått i nya lokaler.

Annons
Än har det mest varit tidigare Humlan-besökare som kommit till gården. Men förhoppningen är att även de ungdomar som brukade vara på Ugglan ska leta sig till den nya fritidsgården.
Kultur- och fritidsnämnden beslutade i höstas att lägga ned ett antal fritidsgårdar i kommunen. Bland annat en av två - Ugglan eller Humlan - i Bomhus. Nämnden beslutade att i stället starta en helt ny fritidsgård i Bomhus Folkets hus.
Driften av gården lades ut på anbud och båda fritidsgårdarna anmälde intresse och det var Humlan som fick uppdraget.
Det är SMU, svensk missionsungdom, som tillsammans med Bomhus församling har stått för driften av Humlan och det är dessa som nu kommer att driva den nya fritidsgården.
Men om fritidsgården ska heta Humlan även i fortsättningen är tveksamt.
- Vi har en omröstning. Ungdomarna ska få bestämma, berättar Christin From som är verksamhetsansvarig.

Fritidsgården kommer att ha öppet 17-22 varje vardagskväll och 18-00 på fredagar. Än är bara delar av verksamheten i gång. Som kaféet och biljarden.
På onsdagskvällen fanns det också ungdomar i musikstudion, en annan av de verksamheter som redan kommit igång.
- Jag hoppas att det blir bättre här. Jag kommer säkert att få göra det jag vill, säger Alex Stamenkovic, som brukade besöka båda de tidigare fritidsgårdarna i Bomhus.
I måndags kom det omkring 60 ungdomar till gården, mest ungdomar från gamla Humlan. Tanken är att även de ungdomar som tidigare brukade gå till Ugglan ska söka sig till den nya fritidsgården.
- Men det kommer nog att ta lite längre tid innan de hittar hit.
Verksamheten i den nya fritidsgården kommer att bli lite annorlunda. Tack vare placeringen i Folkets hus kommer det att bli bättre möjligheter för teaterverksamhet och filmvisning.
- Men exakt hur verksamheten ska se ut har vi sagt att ungdomarna ska få bestämma, säger Christin From.
Karin Bergkvist

Sven-Olof Ekman

Mer läsning

Annons