Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt intrång hos äldre par

GÄVLE
Den man som genomfört flera fräcka intrång hos äldre personer slog till igen på söndagseftermiddagen.

Annons
Ett äldre par på 6:e Tvärgatan fick vid fyratiden besök av mannen som klev in genom den olåsta ytterdörren utan att paret märkte något.
Mannen satt och tittade på TV och kvinnan i familjen satt i köket. När hon kände att det började dra kallt gick hon ut i hallen och upptäckte att ytterdörren stod öppen.
I hallen stod en okänd man som förklarade att han sökte en person som heter Daniel. Sedan försvann han ut genom dörren.

Plånbok saknades
När paret började undersöka om något saknades upptäckte de att mannen fått med sig en plånbok ur en axelremsväska som hängde i hallen. Plånboken innehäll 300 kronor i kontanter, ID-kort och rikskuponger.
Polisen har hittills fått in sex anmälningar mot mannen, och utgår ifrån att det rör sig om samma person vid samtliga tillfällen.

Letar efter pengar
Tillvägagångssättet har också varit detsamma. Mannen har helt enkelt gått in i äldre människors lägenheter utan att de märkt något. Inne i lägenheten har han sedan sökt igenom väskor och i flera fall fått med sig en del pengar.
Som GD berättade i går upptäcktes han vid ett tillfälle av en äldre man, som hotade att kalla på polis. När han försökte hålla fast inbrottstjuven fick han ta emot ett kraftigt slag av mannen, som sedan försvann.
Enligt de som drabbats talar mannen svenska med brytning. Han beskrivs som 20-25 år, 170-180 centimeter lång, med mörkt hår. Vid samtliga tillfällen har han haft en ljus jacka på sig.

SVEN-OLOF EKMAN
026-15 96 42
svenolof.ekman@gd.se

Mer läsning

Annons