Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

...och han väntade förgäves på polisen

– Jag ringer aldrig mer polisen när vi gripit en snattare. Det säger affärsbiträdet Lars Thorsell som i går haffade en man som stoppat nio fläskfiléer under tröjan. Han höll kvar snattaren i en och en halv timme i väntan på polisen.

Annons

Klockan hade passerat 15.00 i går när butiksbiträdet Lars Thorsell stoppade en man som var på väg ut ur Ica Spegeln vid tågstationen i Gävle.

Under tröjan hade mannen gömt nio fläskfiléer till ett värde av 600 kronor.

– Jag ringde polisen och sen satte jag mig tillsammans med mannen i fikarummet och väntade, säger Lars Thorsell.

Han väntade och väntade och väntade. Minst fyra gånger ringde han polisen för att höra var patrullen höll hus. När ingen dykt upp klockan 16.45 tog han en bild på snattaren med sin mobilkamera och skickade hem mannen.

– Vi är ju bara två som jobbar här, säger han.

Enligt Lars Thorsell tar butikspersonalen ett par snattare på bar gärning varje vecka. Men de har slutat ringa till polisen eftersom de så sällan har tid att komma.

– Vi tar av snattarna grejerna och kastar ut dem i stället, säger han uppgivet.

Sven-Erik Hammar, vakthavande befäl på polisen, bekräftar att Lars Thorsell fick vänta väldigt länge på en patrull. En bil fick order om att åka till butiken men omdirigerades när de precis kommit fram.

– De blev omprioriterade på grund av bombhotet i Sätra, säger Sven-Erik Hammar.

Strax före 19.30 kom till slut en patrull till butiken för att ta upp en anmälan om snatteri. Lars Thorsell poängterar att det inte är poliserna på fältet som han irriterar sig på.

– Jag förstår att det är ett systemfel och vet att polisen har häcken full hela dagarna.

Mer läsning

Annons