Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ödeen tar Backmans lediga plats

/
  • Arkivbild: GUN WIGHMot riksdagen. Lena Ödeen, Gävle, som var tredjenamn på folkpartiets riksdagslista gör nu entré i Stockholm. När Hasse Backman är barnledig och andranamnet Ingrid Hammarberg tackade nej fick Lena Ödeen chansen.

GÄVLERiksdagsledamoten Hans Backman, fp, från Hofors har nyligen valts in i riksdagen.

Annons
Nu tar han tjänstledigt.
Under drygt två månader ska han vara pappaledig och ersätts då av partikollegan Lena Ödeen från Gävle.
Den 21 januari tar hon steget in i riksdagen. En helt ny erfarenhet för hennes del.
- Det ska bli kul. Jag ser fram emot det här med stor entusiasm. Jag hoppas kunna lära mig mer om politikens villkor, säger Lena Ödeen som var folkpartiets tredjenamn på riksdagslistan inför valet i höst.
Ingrid Hammarberg som stod som andranamn på listan tackade nej till att göra ett inhopp i riksdagen under våren eftersom hon blivit ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Bollnäs. Därför gick frågan till Lena Ödeen.
Fram till och med den 28 mars tar hon nu tjänstledigt från sitt jobb som gymnasielärare på Vasaskolan.
Lena Ödeen är även aktiv inom kommunpolitiken i Gävle. Hon sitter bland annat i kommunfullmäktige och är ersättare i kommunstyrelsen. Under tiden i riksdagen får partikollegorna täcka upp på hemmaplan.
Och förväntningar inför ditt inhopp i riksdagen?
- Jag gör mig inte några större förhoppningar. Motionstiden är ju redan över. Jag får se vad jag kan uträtta, säger Lena Ödeen.
För Hans Backmans del är det inte något plötsligt beslut att han ska vara tjänstledig. Redan innan han valdes in i riksdagen i höstas visste han att han ville vara hemma med dottern Maria.
- Det ska bli roligt. Maria har ju hunnit bli nio månader och det är en rolig tid, säger han.
MARIA BRANDER
026-15 96 37
maria.brander@gd.se

Mer läsning

Annons