Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart vem som sköt

GÄVLE
Den 29-årige gävlebon höll inte i geväret när polispatrullen från Bergby besköts, eftersom han körde flyktbilen.

Annons
Fortfarande saknas bevis för att peka ut antingen 26-åringen eller 25-åringen som den ensamme skytten.
Utredningen av mordet på Claes Andersson i Ockelbo fortsatte under måndagen.

Tre häktade
Samtliga tre män som misstänks för att i olika utsträckning varit inblandade i dramat i Ockelbo häktades i fredags. Det framgick då att gävlebon inte avlossade skottet, sannolikt från ett hagelgevär, som träffade den jagande polispatrullen från Bergby.
Gefle Dagblad kan berätta att 29-åringen vid det här tillfället körde den vita Mazdan som männen flydde i.
Anledningen till att kumpanerna utan 29-åringen närmade sig Claes Anderssons hus i norra Ockelbo var att polispatrullen sett Mazdan som var efterspanad.

Dödsskott
Men enligt uppgifter till Gefle Dagblad kan polisen inte belägga vem av de två männen från Hälsingland, 25 och 26 år, som sköt de dödande skotten mot 70-åringen. Det är okänt om resultatet från olika tekniska undersökningar kommer att kasta ljus över den avgörande frågan.
Om inte närmar sig den möjlighet GD redogjort för - att de två från Hälsingland åtalas för att ha genomfört mordet tillsammans och i samförstånd.
Samma åtalsrubricering användes mot de skyldiga i Malexander, där man aldrig kunde avgöra vem av tre möjliga män som mördade två poliser. Domen blev fällande utan att man visste vem som höll i mordvapnet.

Polishelikopter
En polishelikopter har fotograferat brottsplatserna i västra Gästrikland. Syftet var att på ett flygfoto märka ut vid vilka tidpunkter gärningsmännen var vid Vansbron för det grova rånet och vid Stenbäcken där man sköt mot polisen. Slutligen fotograferades huset i norra Ockelbo där mordet begicks.

Mats Hedström
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons