Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet hus i första friskolan

/
  • Gabriella Mårtensson och Julia Lindkvist går i fyran på Trädgårdsskolan och tycker att det är mysigt att skolan är så liten. Filippa Forsling var i skolan för att hälsa på.

Lektionerna pågick som vanligt när Gävles minsta skola höll Öppet hus på lördagen.

Annons

Trädgårdsskolan, Gävles kristna skola, som tidigare hette Sörgården, var den första friskolan som startade i Gävle, och det är fortfarande den absolut minsta, med totalt 34 elever. Nio går på lågstadiet, elva på mellanstadiet och 14 på högstadiet.

På lördagen hade skolan Öppet hus. Eleverna, som jobbade med sina vanliga ämnen, får ledigt på måndag i stället.

Julia Lindkvist går i fyran, och har bara två kamrater i samma årskurs. Men jämfört med Källöskolan, där hon gick förut, tycker hon ändå att det är bra på Trädgårdsskolan.

– Det är skönt att skolan är lite mindre. Det enda som är lite jobbigt är att vi får ha jympa med de mindre barnen. Sexorna får ha jympa med de större, säger hon.

Hennes klasskamrat Gabriella Mårtensson tycker tvärtom att Trädgårdsskolan är ganska stor. Hon gick sina tre första skolår i Afrika.

– Då var vi bara två elever. Det var jag och min syster. Här är det mysigt, tycker jag, säger hon.

Skolan är inte lika trångbodd längre, sedan skolan som tidigare höll till i källaren, numera också har fått överta kyrklokalerna efter Livets ord som flyttat ut. Bristen på gymnastiksal och träslöjdssal löser man genom att hyra in sig i Sörbyskolan, som inte ligger så långt bort.

I stora hallen – den tidigare kyrksalen – spelade högstadieeleverna upp det trojanska kriget.

Hanna Hellström, en av sex elever som går i åttan, hade fått rollen som Sköna Helena på sin lott.

Hon har gått i samma skola sedan hon började i sexårsverksamheten och tycker att det är bra att hon kunde fortsätta på högstadiet också.

– Man får bra hjälp när man är så få som vi är här, säger hon.

Skolans rektor Elisabeth Hellström var nöjd med besöksantalet på det Öppna huset.

– Man vet ju aldrig hur många som kommer när man annonserat men det har varit folk här hela tiden, så jag är nöjd, säger hon.

Mer läsning

Annons