Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet hus på nytt gymnasium

/
  • Jonna Smidig och Fanny Östberg tycker om att Engelska skolan undervisar på engelska eftersom man kan komma att behöva prata flytande engelska om man ger sig ut i världen efter gymnasiet.
  • Steven Hunter, rektor på Engelska skolan hälsade besökarna välkomna till Engelska skolans gymnasium.I går hölls öppet hus på Engelska skolan som precis fått tillstånd av kammarrätten att starta gymnasium i Gävle trots mothugg från kommunens sida.
  • Hösten 2009 startar Engelska skolan gymnasium i Gävle.

Under tisdagskvällen var det öppet hus på en stängd skola. Men till hösten 2009 har kammarrätten gett Engelska skolan rätt att starta gymnasium i Gävle.
Under gårdagen tog man hjälp av elever från Stockholm för att visa sin verksamhet.

Annons

Ett 50-tal personer hade sökt sig till Södra Sjötullsgatan när Engelska skolans gymnasium höll öppet hus under tisdagen. Rektor Steven Hunter talade stolt och glatt om hur elevernas skolgång kommer att se ut och vad som erbjuds dem som väljer att gå på Engelska skolan.

– Det är jätteskönt att få komma igång. Att sätta ihop programmen och få hit elever är det bästa, säger han.

Elever från skolan i Enskede i Stockholm hade kommit till Gävle för att berätta om hur det är att gå på Engelska skolan. När Steven Hunter fick frågan om hur länge deras verksamhet i Gävle hade varit igång berättade han att det i dag inte finns något gymnasium här men att det finns gott om erfarenhet inom företaget.

– Vi kommer att ha samma verksamhet här som i Stockholm, våra program är färdiga så det är bara för oss att visa upp dem, säger han.

Vid ett bord satt Jonna Smidig och Fanny Östberg. De är 15 år och går i nian på Prolympia och är på plats för att se om Engelska skolan kan vara något för dem.

– Vi vill kolla vad som finns här, det är bra med engelskan för den har man nytta av sen om man ska ut i världen, säger Fanny Östberg.

De har för tillfället fullt upp med att välja skola och de går på samtliga av Gävlegymnasiernas öppet hus. Vilken skola de ska börja på har de inte bestämt än.

– Det finns mycket att välja på så det är svårt. Vi får se om Engelska skolan imponerar ikväll, säger Jonna Smidig.

Lite längre bort satt Johan Forsell och hans mamma Karin Edenholm Forsell. De ville se vad skolan har att erbjuda honom, men Johan Forsell har redan rätt bra koll.

– Jag går på Engelska skolan nu. Det har varit bra, både med engelskan och att de har ordning, säger han.

Han är osäker på vilken gymnasieskola han vill gå men funderar på att välja samhällsprogrammet, kanske på Vasa.

Även Johan Forsell har varit runt på de flesta skolorna i Gävle när de har haft öppet hus.

– Han är ute på turné nu, jag kör runt honom till alla möjliga skolor, säger Karin Edholm Forsell.

”Vi kommer att ha samma verksamhet här som i Stockholm, våra program är färdiga så det är bara för oss att visa upp dem.”

Steven Hunter

Rektor på Engelska skolan

Mer läsning

Annons