Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oroliga grannar stöttar helhjärtat

/
  • Björn Mohlin, avtalssekreterare i SAC, är både bedrövad och förbannad över brandbombsattentatet mot Joe Hill-gården som kunde ha brännt ner hela gamla Gefle.\n-IDe har mycket att tänka på de här ljusskygga individerna som bedriver sin så kallade politik om natten, säger han.\nFoto: LEIF JÄDERBERG

GÄVLE Grannarna till Joe Hill-gården står bakom SAC trots brandbombsattentatet. - Vi kan inte ge efter. Då har ju terroristerna som gjort det här segrat, säger en av grannarna till GD.

Annons
För att få prata igenom situationen med grannarna till Joe Hill-gården anordnade SAC, Sveriges Arbetares Centralorganisation, i går ett möte.
SACs Björn Mohlin och Lasse Österberg satte sig ner med de oroliga grannarna för att diskutera igenom vad som kan göras för att motverka liknande attentat i framtiden.
Innan mötet var SACs Lasse Österberg lite nervös.
- Efter allt som har hänt trodde man nästan att man skulle få på käften av grannarna när man berättade att man var syndikalist. Men så var det absolut inte, vi skrattade till och med under mötet, berättar han.
Av säkerhetsskäl vill grannarna inte ställa upp med namn men mötet var mycket uppskattat.
- De tar verkligen hänsyn till oss och lyssnar på oss, säger en av grannarna till GD.

Några av förslagen som diskuterades på mötet var automatisk belysning, pansarglas och fönsterluckor.
Tanken med att sätta upp fönsterluckor har funnits en tid och aktualiserades efter attentatet mot Joe Hill-gården i december då 15 fönsterrutor krossades.
Men eftersom Joe Hill-gården är kulturmärkt krävs det ett tillstånd från kommunen för att få göra ändringar på husfasaden.
- Om vi inte får sätta upp fönsterluckor kanske man kan lösa det med någon slags plastfilm på insidan av rutorna som gör att de inte går att krossa, eller pansarglas, säger Björn Mohlin.
- Men det blir dyrt och de är så fruktansvärt onödigt. Man blir så förbannad att det ska få gå till på det här viset, att de ska få hålla på, suckar Björn Mohlin.

Daniel Siksjö
026-15 96 30

Fotnot. Om en vecka anordnar SAC ett nytt möte då Räddningstjänsten ska komma och säga vad som kan göras i förebyggande syfte.

Mer läsning

Annons