Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ove-spindeln i nätet

/
  • Foto: LEIF JÄDERBERG Prisad rebell. Ove Wahlström utsågs i går till Årets företagare i Gävle och tyckte själv att juryn var modig.

GÄVLE- Det är strongt att de utser en rebell för tredje året i rad.Ove Wahlström, årets företagare i Gävle, och delägare i Wahlströms Datanät med ett trettiotal anställda, placerar sig själv i samma kategori som de två senaste årens pristagare, Sören Thyr som driver Truckcentralen i Gävle och Claus Hartwig och Yngve Persson som gjort Axmar Brygga till en succérestaurang.

Annons
- Det finns många likheter. Entreprenörskapet förenar, säger Ove Wahlström som fick ta emot utmärkelsen under Företagsdagen i Furuvik igår.
Utmärkelsen delas ut av Företagarnas Riksförbund, i samarbete med kommunens näringslivsorgansiation, Gävle Näringslivs Arena, GNA.
- Vi vet nästan inte vad GNA är, säger Ove Wahlström.

Toppade listan
Wahlströms Datanät uppmärksammades redan ifjol, fast då på riksnivå.
Tidningen Dagens Industri plockade fram företag med den snabbaste omsättningsökningen och Wahlströms Datanät toppade Gävleborgsligan.
På fyra år hade företaget ökat sin omsättning med över 2000 procent.
Nu blir han profet även i sin egen stad som han själv tycker håller på att bli alldeles för lagom. Det görs för lite, och det drivs på för lite och det är för få som vågar göra något.

Bygge banar väg
Om man frågar Ove Wahlström vad som behövs för att få fart på Gävle svarar han tämligen omgående: "Bygg på Alderholmen!" och fortsätter med att högskolan måste fortsätta utvecklas.
Sedan starten för tolv år sedan har expansionen varit snabb för företaget.
Nu känner man av nergången i branschen, men satsar samtidigt på att utveckla nya IT-lösningar.
- Vi anpassar verksamheten hela tiden.
- Vi ska världslansera två produkter. Det gör vi helt utan skattemedel, säger Ove Wahlström, som tycker att en riktig entreprenör inte ska snegla efter bidrag i sin verksamhet.

SVEN-OLOF EKMAN
026 - 15 96 42
svenolof.ekman@gd.se

Mer läsning

Annons