Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På Prolympia sitter lärarna säkert

/
  • Viktor och Anton Sörqvist, här med mamma Linda, är intresserade av Prolympia.
  • Alexandra Olsson gillar hästsport och står i kö till Prolympia. Igår tog hon med mamma Lena när skolan höll öppet hus.

Samtidigt som Gävle kommun kämpar med minskat elevantal i sina skolor verkar friskolan Prolympia inte ha några som helst problem att fylla sina platser.

Annons

I går höll skolan öppet hus för intresserade föräldrar med barn i grundskoleåldern. Rektorerna Jocke Swedén och Katarina Ivarsson konstaterade redan innan informationen drog igång att antalet åhörare förmodligen skulle komma att ligga lägre än vanligt.

– När vi startade för fyra år sedan kom det 500, i fjol var det 300 och i kväll kanske det blir 200, gissade Jocke Swedén.

Men skolan behöver knappast vara orolig för tomma platser. 201 elever står i kö för att få starta i årskurs 6 nästa höst, men bara 48 barn får plats. För sexårsverksamheten är intresset inte lika stort. Kön består av 66 barn till 24 platser.

Ett av skolbarnen som är nyfikna på Prolympia är Anton Sörqvist som tog med sig brorsan Viktor och mamma Linda till informationskvällen.

– Jag vill gå på Prolympia för att man kan spela hockey under skoltid, säger han.

Några rader längre fram sitter tolvåriga Alexandra Olsson och hennes mamma Lena. Även hon vill få mer tid till sitt fritidsintresse.

– Jag är intresserad av hästar, förklarar hon.

Mer läsning

Annons