Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På spaning i Norduppland

/

ÄLVKARLEBY
Under torsdagen spanade Uppsalapolisen i norra Uppland efter en 26-årig man som var anhållen i sin frånvaro misstänkt för rånet mot en restaurang i Check Point Dalälven.

Annons
Misstankarna riktades mot 26-åringen när man spårade flyktbilen, som polisen hittade nära Mehedeby, till den kvinna som för några månader hade sålt bilen till just 26-åringen.
Den misstänkte rånaren är känd av polisen sedan tidigare.
- Han umgås i kriminella kretsar i Norduppland, säger Christer Nordström, talesman vid Uppsalapolisen.

Spanar i Uppsala län
Därför hade man gott hopp om ett snart gripande. Spaningar pågick mot adresser i norra delen av Uppsala län där 26-åringen kan ha anledning att dyka upp.
Vissa fynd ska ha gjorts i eller nära flyktbilen, en röd Honda. Rånarluvan kan definitivt binda 26-åringen till både flyktbilen och rånet och polishundar ska ha hittat kläder som 26-åringen slängt ifrån sig.
Det var några minuter före lunch på onsdagen som den maskerade rånaren gick fram till restaurangens kassaavdelning. Han hotade kassörskan till att ge honom pengar och höll samtidigt ena handen innanför kläderna som för att dra fram ett vapen.
Han lyckades fly från platsen i den röda Hondan och undgick alla vägspärrar som patruller från både Uppsala- och Gävlepolisen satte upp.
Rånbytet blev en mindre summa pengar. Inga ögonvittnen har kunnat lämna säkra uppgifter om att rånaren var beväpnad.

MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons