Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paneldebatt om Ryssland

/

Hur ska vi försvara Sverige? Och går det att sätta press på Ryssland? Två heta frågor som diskuterades vid onsdagskvällens paneldebatt på Högskolan i Gävle.

Annons

Försvarsutbildarna hade bjudit in till seminarium med debatt om det svenska försvaret och det eventuella hotet från Ryssland. Ett 90-tal åhörare kom till Högskolan i Gävle. Försvarsexperten Bo Waldemarsson beskrev vad Sverige militärt kan förmå vid en militär konflikt och Carolina Vendil Pallin informerade om rysk militärutveckling. Carolina Vendil Pallin tror att det går att sätta press på Ryssland.

– Visumfrihet för folket i Ukraina skulle vara en jätteviktig signal. Nu är det lättare för dem att åka till Ryssland än till EU. Visumfrihet för den ryska befolkningen vore också bra. Det finns en rysk ung urban medelklass som är chockade över utvecklingen och som vill resa. Jag fick en klump i magen när jag hörde Putins tal inför Duman den 18 mars. Alla borde läsa det.

Fem riksdagspolitiker deltog i den följande debatten. Åsa Lindestam (s), Anders W Jonsson (c) och Margareta B Kjellin (m), samt Torbjörn Björlund (v) och Marcus Andersson (SD).

Putins tal finns på engelska på Kremlin.ru

Mer läsning

Annons